Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Νεκρά δελφίνια στις δυτικές ακτές της Ρόδου



Προβληματισμένοι είναι οι επιστήμονες με το γεγονός ότι εκβράστηκαν τρία δελφίνια στις δυτικές ακτές της Ρόδου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», αργά το μεσημέρι της Δευτέρας κάτοικοι της περιοχής Σορωνής, Καλαβαρδών και Καμείρου Σκάλας, εντόπισαν στην ακτή τρία νεκρά δελφίνια.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και επιτόπου έφθασε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου (πρόκειται για σπάνιο είδος θηλαστικού που εποπτεύεται από το Δασαρχείο), καθώς επίσης και στελέχη του Υδροβιολογικού σταθμού της Ρόδου.


Από την πρώτη έρευνα που έγινε δεν διαπιστώθηκε ότι έφεραν κάποια τραύματα ή χτυπήματα τα δελφίνια, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για τους λόγους που βρέθηκαν νεκρά.

Το μικρότερο από τα θηλαστικά έφθανε σε μήκος τα 2 μέτρα, ενώ το βάρος τους υπολογίζεται σε περίπου 100 κιλά το καθένα.

Σε συνεργασία με την δημοτική ενότητα Καμείρου πάντως, άρχισε η διαδικασία υγειονομικής ταφής των δελφινιών, αφού προηγουμένως λήφθηκαν δείγματα για να γίνει σχετικός έλεγχος, που θα μπορούσε να φανερώσει τα αίτια θάνατου τους.

econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου