Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Δημιούργησαν στην Ηλεία έναν αυτόνομο παράδεισο

Μια ξεχωριστή επένδυση στην ορεινή Ηλεία και συγκεκριμένα στις παρυφές του δρυοδάσους Φολόης έκανε μια ομάδα νέων από την Αθήνα δημιούργησαν τον δικό τους  αυτόνομο επίγειο παράδεισο.Στο κτήμα «Φούγκα» που βρίσκεται στο χωριό Λουκά της ορεινής Ηλείας, ένα κτήμα που δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή μελιού και ελαιολάδου βιολογικής καλλιέργειας. 



Η Καλλιόπη (σπουδές γραφιστικής) και ο Δημήτρης (μηχανικός αυτοκινήτων), η Ράνια (σπουδές νομικής) και ο Λεωνίδας (σπουδές ηλεκτρονικών υπολογιστών), ο Τάσος (σπουδές ψυχολογίας), ο Χρήστος (σπουδές ψυχολογίας) και ο Γιάννης (σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων και ψυχολογίας) εγκατέλειψαν τις καριέρες τους και ακολούθησαν το όνειρό τους.

Όλοι μαζί πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν την Αθήνα των μεγάλων αδιεξόδων και να στραφούν στην ελληνική περιφέρεια. Βρήκαν στην Ηλεία το ιδανικό μέρος και με συνταγή το μεράκι τους δημιούργησαν αυτό το κτήμα που συγκέντρωσε ήδη το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

Οι ιδιοκτήτες του κτήματος χρησιμοποιούν στις καθημερινές τους ασχολίες τα λιγότερα δυνατά «αγαθά» του σύγχρονου κόσμου. Το ρεύμα που καταναλώνουν το παράγουν οι ίδιοι με ηλιακή και αιολική ενέργεια, η διατροφή τους προέρχεται από τα αγαθά που οι ίδιοι παράγουν στο κτήμα και γενικά οι ρυθμοί της ζωής τους είναι εντελώς διαφορετικοί από τους αστικούς ρυθμούς της Αθήνας.

Ανάμεσα σε ελάφια, κύκνους, οικόσιτα ζώα και πουλιά, μέσα στην πράσινη φύση και στον καθαρό αέρα, οι ιδιοκτήτες του κτήματος «Φούγκα» δείχνουν ότι μπορεί και να άρχισε μια άλλη εσωτερική μετανάστευση, αντίστροφη εκείνης που οδήγησε στην Αθήνα εκατομμύρια ανθρώπους της υπαίθρου, τις δεκαετίες του 50 και του 60.

Και το μήνυμα που στέλνει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ότι πλέον, υπάρχει χώρος και στην περιφέρεια για δραστηριότητες που μπορεί να οδηγήσουν αρκετούς ανθρώπους στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου