Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κερατέα, το χρονικό της σύγκρουσης





Οι εικόνες που μας έρχονται από την Κερατέα αποτελούν το προμηνυμα των όσων έπονται σε πανελλαδική και πανευρωπαϊκή κλίμακα. Η αγανάκτηση των κατοίκων δεν βρίσκει για μια ακόμη φορά έναν αποδέκτη κι έτσι οι βίαιες συγκρούσεις είναι το αποτέλεσμα. Ως γνωστόν, αποφασίστηκε να κατασκευασθεί Χώρος Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) στην περιοχή, παρότι αποτελεί αρχαιολογικό χώρο και παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την διακοπή της λειτουργίας των ΧΥΤΑ σε όλη την Ευρώπη.

Οι πολίτες της Κερατέας, απομακρυνόμενοι από νεκρούς διασπαστικούς τίτλους, όπως αριστερός και δεξιός, πλούσιος ή φτωχός, ενώθηκαν ώστε να αποτρέψουν την περιβαλλοντική και πολιτιστική καταστροφή που ερχόταν με κυβερνητική απόφαση στην περιοχή τους. Και ο δρόμος τους δεν ήταν και δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάθε άλλο…

Καθημερινά στήνουν οδοφράγματα για να αποτρέψουν τον ερχομό των εργολάβων, ενώ αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ προβαίνουν σε ξυλοδαρμούς, χρήση απαγορευμένων χημικών, εκφοβισμούς και ψυχολογική βία. Είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο η σύλληψη πολιτών που κατηγορούνται ψευδώς για κακουργήματα, είτε γιατί είχαν πάνω τους ένα πακέτο τσιγάρα και ένα φουλάρι είτε απλά γιατί πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό τους που είχαν συλλάβει τα ΜΑΤ και συνέλαβαν κι αυτούς.

Ο δήμαρχος Κερατέας, Σταύρος Ιατρού για μια ακόμα φορά τόνισε την ανάγκη να παρθούν άμεσες αποφάσεις, ώστε να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από την περιοχή πριν γίνουμε μάρτυρές χειρότερων κακών.

Όσο η περιοχή βρίσκεται υπό κατοχή τόσο εξαγριώνονται οι κάτοικοι. Οφείλουν να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους που βρίσκονται παράνομα στο τόπο μας και περιφρονούν δήθεν παράνομα οχήματα. Θα είναι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις που κάθε μέρα γίνονται και χειρότερες. Ο κόσμος είναι ανεξέλεγκτος και δεν θα υποχωρήσει. Ας το κατανοήσουν οι υπουργοί πριν θυσιαστεί ανθρώπινη ψυχή. Έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε μια κατεύθυνση που μόνο κακό μπορεί να επιφέρει. Πρέπει να σταματήσουν και να φύγουν πριν νυχτώσει. Δεν πρέπει να βιώσουμε και άλλη νύχτα συμπλοκών. Παρακαλώ ιδιαίτερα να πρυτανεύσει η λογική.



Αλληλέγγυοι με τους κατοίκους της Κερατέας στάθηκαν και συνάνθρωποι μας από μακρινές αποστάσεις που έσπευσαν προς βοήθεια. Πολίτες χωρίς σημαίες, χωρίς κομματικές ταμπέλες, αλλά και πλειάδα αντιεξουσιαστών συνεχίζουν να στηρίζουν έμπρακτα των αγώνα των κατοίκων. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανταπόκριση:

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, μια παρέα ηλικιωμένων αναρωτιόταν με παράπονο: «Πού είναι οι αναρχικοί να μας βοηθήσουν;»,
-«Είναι στην Αθήνα τώρα, παππού, αλλά θα έρθουν», τους έλεγαν για να τους καθησυχάσουν.
Δεκάδες κάτοικοι επιβεβαιώνουν πως μια ομάδα γυναικών προχωρημένης ηλικίας διαμαρτυρήθηκε στον δήμο και στους τοπικούς άρχοντες…… πως έχουν τελειώσει οι μολότοφ!!!







Οφείλουμε να αναφέρουμε πως το καθεστώς στην περιοχή δεν θυμίζει απλά, είναι καθεστώς δικτατορίας. Περιπολικά έχουν αποκλείσει κάθε οδικό άξονα, ελέγχοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα και τους επιβάτες. Άμεσος στόχος των δυνάμεων καταστολής είναι η σύλληψη αλληλέγγυων αναρχικών, ώστε να συκοφαντήσουν για μια ακόμη φορά την εξέγερση των κατοίκων. Οι κάτοικοι, φυσικά, αρνούνται να παραδώσουν στην αστυνομία αυτούς που στηρίζουν τον αγώνα τους στους δρόμους…



active

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου